Le-behavior.com

De gedragsstijl


De gedragsstijl scan ‘LE-Behavior’ is een methode om snel inzicht te krijgen van uw gedrag in relatie tot uw omgeving én in relatie tot uw teamleden. 

De gedragsstijlscan is gebaseerd op de theorie van Jung en Meyers, met daarin een heldere typologie van de manier waarop iemand zich gedraagt. Een gedragsstijl is niet goed of fout. Afhankelijk van de situatie heeft elke stijl zijn voor- en nadelen. Iedereen heeft meerdere zogenaamde ‘gedragskleuren’, die allemaal weer combinaties van zijn van bepaalde ‘psychologische typen’.

De kleuren zijn: dominant rood, invloedrijk geel gedisciplineerd blauw en harmonisch groen.

Onze gedragsstijl scan geeft ook inzicht in de verandering van uw onbewuste en bewuste gedrag. De verandering van de Basisgedragstijl (onbewuste gedrag) naar de Responsgedrag (hoe reageer je op de omgeving). In de gedragsstijl scan wordt de relatieve verschuiving in gedrag gemeten.

Een variant op de persoonlijke gedragsstijl scan is de unieke team-scan met de gedragsstijl van het gehele team. In de team scan wordt het individuele gedrag vergeleken met het teamgedrag. Ook kunt u teams wijzigen, waardoor u inzicht verkrijgt in het team, als personen worden toegevoegd of verwijderd.